Voordelen van warm water bij industriele reiniging

Wat zijn de voordelen van het gebruik van warm water in de industriële reiniging? Waarom zou men voor warm water kiezen?
Bij gebruik van warm water is er een duidelijk voordeel als het gaat om verbeteren van de reinigingsefficiëntie. Alle industriële hogedrukreinigers van Oertzen beschikken over intelligente technische details om het reinigingsresultaat te optimaliseren en zodoende een perfect eindresultaat te verkrijgen tegen zo gunstig mogelijke kosten en met respect voor het milieu. De Oertzen warmwater-hogedrukreinigers zijn het beste recept voor het verwijderen van aangekoekt vuil, oliën, vetten en eiwitten.

De kracht van warm water

Warmwater-hogedrukreinigers verhogen de watertemperatuur van ongeveer 10º naar 140º. Een hogere temperatuur zorgt voor betere reinigingsprestaties bij een lagere werkdruk, gebruik van reinigingsmiddelen en arbeidstijd.

Bespaar op reinigingsmiddel en chemicaliën

Ontelbare reinigingstaken in de landbouw-, voedings- of industriële sector kunnen alleen met warm water worden uitgevoerd. Kostenbesparing en bescherming van het milieu gaan nu hand in hand.

Minder ziektekiemen, meer hygiëne

Er zijn veel gebieden waar hygiëne-eisen essentieel zijn, reiniging met warm water bereikt, zonder ontsmettingsmiddel, een aanzienlijke vermindering van ziektekiemen.

Een snellere workflow

Dankzij het warme water is de gereinigde oppervlakte veel sneller droog, zodat u snel door kunt gaan met de volgende taak.

Geen vuil is ertegen bestand.

Door de hitte lost het vuil razendsnel op. Vet of olie en eiwitten breken hierdoor sneller af en laten daardoor sneller los van de oppervlakte waarop het vastgekoekt is.

Kostenvergelijking tussen reiniging met warm en koud water.

Over het algemeen zijn de aanschaf- en onderhoudskosten van warmwater hogedrukreinigers hoger dan die van de koudwatermodellen vanwege de toevoeging van de geavanceerde brandertechnologie en brandstof.

Het keerpunt wordt echter gegeven door het hoge rendement van de warmwater modellen. De verhoogde reinigingskracht van het warme water maakt het mogelijk om de reinigingstijden met minstens 33% te verkorten, waardoor de kosten voor het elektriciteits- en waterverbruik worden gereduceerd. Ook is er vaak een besparing op de reinigingsmiddelen omdat deze in de meeste gevallen niet worden ingezet.

Een volledig krachtig aanbod.

De meest effectieve reiniging bereikt u door in elke situatie het juiste reinigingsapparaat toe te passen. Daarom biedt de Oertzen-catalogus een breed scala aan technische toepassingen, die berekend is op iedere taak, in elke sector.

Compact Serie

De Oertzen MiniPower warmwaterreiniger is het lichtste, meest rendabele en makkelijkst te gebruiken model in onze catalogus. Het omvat een 3-cilinder inline-pomp voor een debiet van 540 l/u, eenfaseaansluiting en een bedieningspaneel met twee knoppen. Een effectieve hogedrukreiniger ideaal voor o.a. voertuigwerkplaatsen.

Medium Serie

Het wordt gekenmerkt door een goed evenwicht tussen prestaties, mobiliteit en winstgevendheid. De TrendPower en SuperPower medium serie warmwaterreinigers zijn ontworpen om ononderbroken te werken en garanderen een hoog debiet en een hoge druk, tot 900 l/u en 190 bar. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren dankzij hun lage gewicht en de duwbeugel. Vooral nuttig in de voedings- en landbouwsector, schoonmaakbranche en industriële sector.

Super Serie

Ontworpen voor de meest veeleisende reinigingstaken, zijn de SuperMagnum en HighPower warmwater modellen uit de Super serie. Ze zijn beide het perfecte gereedschap voor het werken in situaties die grote hoeveelheden water en maximale druk vereisen. Ze bevatten een geavanceerd bedieningspaneel, een dubbele pomp en bescherming tegen verkalking. Bovendien maken de off-road rubberen wielen transport door ruw terrein mogelijk. Reinigingsmachines die de zware taken in de industriële sector met gemak aan kunnen. De ideale partners voor gevel- en gebouwenreiniging, landbouw, bouw en zware industie

We hopen dat deze informatie nuttig is geweest bij het maken van de juiste keuze en om te begrijpen waar we op moeten letten bij de aanschaf van een hogedrukreiniger. Vergeet niet dat als u aanvullende informatie nodig heeft of een specialist wilt raadplegen, u contact kunt opnemen via het formulier op de contactpagina.

Heeft u meer informatie nodig?
Neem dan contact met ons op.